Датски политик бе осъден за злоупотреба със средства от европейски фондове

  • 14 август 2021 07:45

  • 945
  • 1
Датски политик бе осъден за злоупотреба със средства от европейски фондове
© Getty Images, архив

Десният датски политик Мортен Месершмит, един от лидерите на Датската народна партия, получи вчера условна присъда за злоупотреба със средства от европейски фондове, предаде ДПА.

Месершмит, който е заместник-председател на Датската народна партия, отхвърля повдигнатите срещу него обвинения. Адвокатът му обяви, че ще обжалва присъдата.

Процесът срещу Месершмит, който е бивш евродепутат, се проточи няколко години. Обвинението твърди, че политикът е предоставил невярна информация за проведена конференция на европейско ниво, която всъщност не е била организирана. Предполагаемата му цел е била да се сдобие с близо сто хиляди датски крони (15 900 долара) от фондове на ЕС.

Евродепутатите поискаха строг отговор на случая с конфликта на интереси на чешкия премиер

Съдебният процес е от изключително голямо значение за Месершмит и за неговата партия, тъй като той е възприеман като една от нейните най-перспективни фигури.

На последните парламентарни избори през 2019 г. Датската народна партия спечели само 8,7 процента от гласовете на избирателите, след като на предходните избори бе спечелила 21,1 процента, уточнява още БТА.

Борислава Бибиновска
945 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бочето

2021.08.14 | 09:05

1
Джобни пари .... Бойко краде милиарди иии нищо

Добави коментар

Водещи новини