Меркел ще посети Русия и Украйна

  • 13 август 2021 21:23

  • 1070
  • 4
Меркел ще посети Русия и Украйна
© Getty Images/Guliver (архив)

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще посети Москва на 20 август и Киев на 22 август, обяви днес правителственият говорител Щефен Зайберт, цитиран от Франс прес.

"Ще съобщим подробности за програмата на визитите в началото на следващата седмица", каза Зайберт на редовната си пресконференция в петък.

Кремъл потвърди посещението, но също не даде подробности. От канцеларията на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 казаха само, че на 20 август той ще обсъди с Меркел връзките между Германия и Русия и международни въпроси, важни и за двете страни, предаде ДПА.

Отношенията между Берлин и Москва са обтегнати. Разногласия помежду им има във връзка с вкарания в затвора руски опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), а също така с убийството на грузински гражданин от чеченски произход в парк в Берлин през 2019 г. и с кибератаката срещу германския парламент през 2015 г., зад които се подозира, че стои Русия.
Меркел за последно беше в Москва през януари миналата година, припомня ДПА.

След визитата си в Русия Меркел ще посети и Украйна. Киев наскоро обяви, че германската канцлерка ще се срещне с украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, за да обсъди с него въпроси от областта на сигурността и двустранните отношения. Освен това украински медии правят предположения дали Меркел и Зеленски ще разговарят и за газопровода "Северен поток 2", чието изграждане скоро ще приключи. По това трасе Русия ще доставя газ на ЕС през Германия, което създава опасност за транзита през Украйна, който ѝ носи големи приходи, отбелязва БТА.

Разкриха каква ще е пенсията на Ангела Меркел
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1070 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
МЕРКЕЛ

2021.08.14 | 09:59

4
ОТИВА ПРИ ПУТИН ДА СИ ТЪРСИ РАБОТА НА СЕВЕРЕН ПОТОК.
Герхард

2021.08.14 | 05:39

3
Ну, понятно, трябва да осребри позицията, преди да я напусне.

2021.08.14 | 00:49

2
Да посети Авганистан и уреди чартърни..... обратен-билет
Гост

2021.08.13 | 22:26

1
Да добре е да се види със воите колеги от Комсомола и да иМислят още гнусни неща.

Добави коментар

Водещи новини