Виктор Орбан: Европейските страни решиха да градят пост-християнско общество, това няма да завърши добре

  • 09 август 2021 15:56

  • 3814
  • 5
Виктор Орбан: Европейските страни решиха да градят пост-християнско общество, това няма да завърши добре
© Getty images

В ексклузивно интервю, излъчено по най-големият американски телевизионен канал Fox News, министър-председателят на Унгария Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария, се срещна с Тъкър Карлсън, най -популярния водещ в американския праймтайм, за да обсъдят няколко належащи въпроса, предаде "Фокус".

Започвайки с темата за миграцията, премиерът Орбан заяви, че спирането на мигрантите, които не са имали никакво разрешение да влизат на територията на Унгария през 2015 г., е „единственото разумно поведение“. „Не можете да кажете просто, добре, това е хубава страна, бих искал да дойда тук и да живея тук, защото ще имам по-хубав живот. Не е човешко право да идвате тук. Няма как, защото това е нашата земя. Това е нация, това е общност [със] семейства, историческа традиция, език “, каза Орбан.

Унгария ограничи продажбата на детски книги, в които се описват отношения между хора от един и същи пол

Според премиера много европейски държави са решили да отворят нова глава в своята история. Те го наричат „ново общество“, което е пост-християнски, постнационален конструкт. Те твърдо вярват, че е добре, ако различни общности, мюсюлмани и християни, са смесени.

„Резултатът от това няма да е добър. Няма отговор, дали ще бъде добро или лошо, но мисля, че е много рисковано и шансовете нещата да не тръгнат на добре, а много на зле, е очевиден. И всяка нация има право да поеме този риск или да отхвърли този риск. Ние, унгарците, решихме да не поемаме риска да объркваме обществото си. Това е причината да атакуват Унгария, толкова силно“, категоричен е Орбан.

Тъкър Карлсън припомни, че президентът на САЩ Джо Байдън нарече унгарския премиер „тоталитарен разбойник“ в предизборната си кампания миналата година. В отговор на прословутата забележка, премиерът Орбан отбеляза, че много унгарци са реагирали, като са попитали „Кой е този човек, който казва това?“ „Добре, той е президент на Съединените щати, така че трябва да го вземем на сериозно. Но така или иначе той е човек, който не говори нашия език и има много ограничени познания за Унгария“, посочи министър-председателят, добавяйки, че забележката на Байдън е„ лична обида за всички унгарци “.
 

Според премиера Орбан причината Байдън да отдели Унгария и Полша е техният успех. „Западните либерали не могат да приемат, че вътре в западната цивилизация има консервативна национална алтернатива, която е по-успешна в ежедневието от либералните“, каза премиерът, наричайки Унгария пример за факта, че една страна, основана на традиционните ценности, националната идентичност и християнството би моглада бъде успешна и понякога дори по-успешна от ляво либерално правителство.

Анализирайки настоящите тенденции и гледайки в бъдещето, премиерът Орбан отбеляза, че много християнски, консервативни семейства, които са започнали да мислят, че Западна Европа вече не е достатъчно безопасна, се преместват в Унгария. „Бъдещето [в Западна Европа] е нестабилно“, каза премиерът, добавяйки, че „не можем да изключим бъдеще вевропейската история, когато ще има нова миграция от Запад на Изток в рамките на Европа“.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
3814 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.08.09 | 19:17

5
ОРБАН Е ПОЛИТИК НА МЯСТО , КОЙТО РАБОТИ ЗА УНГАРЦИТЕ , А ГЛУПАК СИ ТИ ,, ЕВТИН ПРОДАЖЕН ДРАСКАЧ ,, НЕЕ КАТО НАШИТЕ ПОДЛОГИ , ГРАБИТЕЛИ.

2021.08.09 | 16:52

3
Европейските държави ще градят каквото решат а ти си никой за да им даваш акъл.

2021.08.09 | 17:01

4
заяви неграмотникът!

2021.08.09 | 16:51

2
Я СИЙБИ МАЙКАТА БЕ СМОТАНЯК ДИКТАТОРСКИ. АКО НЕ СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ ЩЕ СИ ЯДЕШ ЗАДНИКА ОТ ГЛАД, ГЛУПАК НЕЩАСТЕН.
тоя

2021.08.09 | 16:07

1
тоя не е като бат бойко само да козерува и обслужва всякакви чужди интереси за едното похвалване.

Добави коментар

Водещи новини