Париж протестира срещу запазването на карантината в Англия за идващите от френска територия

  • 29 юли 2021 14:23

  • 236
  • 0
Париж протестира срещу запазването на карантината в Англия за идващите от френска територия
© Getty Images/Guliver

Запазването на карантината в Англия за пътници от Франция е неразбираемо и дискриминативно. Това заяви днес френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон пред телевизия Ел Се И, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26649

"Това е прекомерно и неразбираемо в санитарен план. Това не е научно обосновано", подчерта той. "Това е едно дискриминативно решение спрямо французите, защото европейците, дори от страните, които имат по-трудни здравни ситуации от нашата във връзка с варианта Делта или друг, не са засегнати от тази карантина", допълни Бон.

Напълно ваксинираните срещу COVID-19 в ЕС и САЩ от понеделник са освободени от карантината в Англия, с изключение на идващите от Франция. Лондон изключи Франция заради варианта Бета, който първо беше открит в Република Южна Африка и който представлява по-малко от 5 процента от случаите на зараза във Франция. Той е засегнал преди всичко отвъдморските територии на страната като остров Реюнион, откъдето има малко пътници към Обединеното кралство, припомни Клеман Бон.

Англия отмени карантината за изцяло ваксинирани пътници от САЩ и ЕС

Държавният секретар по европейските въпроси изрази също така съжаление, че границите на САЩ продължават да са затворени за пътници, идващи от ЕС, докато американските туристи отново са приемани в Европа. Той каза, че ЕС е трябвало да води по-добре преговорите със САЩ в тази насока и да не избързва с прилагането на нещо, на което САЩ не са отговорили реципрочно
Всички страни от ЕС решиха да отворят границите си за американци, които са ваксинирани или които представят отрицателен тест за коронавируса. Същевременно пътниците от Шенген, от

Обединеното кралство и от Ирландия не могат да влизат в САЩ от март 2020 г., и преди броени дни Белият дом потвърди, че мярката остава в сила.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26649

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
236 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини