Интерактивна карта показва капацитета за производство на ваксини в ЕС

  • 27 юли 2021 15:52

  • 433
  • 0
Интерактивна карта показва капацитета за производство на ваксини в ЕС
© Pixabay

Европейската комисия публикува интерактивна карта, която показва капацитета за производство на ваксини срещу COVID-19 в ЕС по цялата верига на доставки. Картата се основава на данни, получени от работната група за промишлено разрастване на производството на ваксини срещу COVID-19, на данни, събрани по време на събитията и срещите за намиране на партньори, организирани от Комисията през март, на публично достъпна информация и такава, споделена от държавите членки. Тези данни ще бъдат допълвани и актуализирани. Възможно е дружествата да имат дори по-голям капацитет от отразения на картата, тъй като работната група категоризира компаниите въз основа на тяхната основна област на дейност.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, който ръководи работната група, заяви:

„С над един милиард дози ваксини нашата промишленост помогна на ЕС да се превърне в най-ваксинирания континент в света и най-големия износител на ваксини срещу COVID-19. Тази интерактивна карта, която включва стотици установени в ЕС производители, доставчици и дистрибутори, показва обхвата на промишлената екосистема, както и потенциала за нови промишлени партньорства за допълнително повишаване на готовността ни за извънредни ситуации в областта на здравеопазването.“

Работната група за промишлено разрастване на производството на ваксини срещу COVID-19 беше създадена от Комисията през февруари 2021 г., за да се увеличи производственият капацитет, като действа на принципа „обслужване на едно гише“ за производителите, търсещи подкрепа, и да се установят и преодолеят пречките по отношение на производствения капацитет и веригата на доставки.

Интерактивната карта е достъпна тук.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини