5800 домакинства все още са без ток в Западна Германия

  • 27 юли 2021 15:17

  • 516
  • 0
5800 домакинства все още са без ток в Западна Германия
© Pixabay

Възстановяването на електроподаването в засегнатите от наводненията части на Западна Германия продължава, като около 5800 домакинства все още са без ток. Това съобщи днес най-голямата електропреносна компания в района Вестнец (Westnetz), цитирана от Ройтерс.

Общо 200 000 домакинства останаха без електричество преди близо две седмици, когато силни дъждове предизвикаха смъртоносни наводнения в региона и водата от придошлите реки помете градове и села.

Наводнените електрически подстанции и трансформатори бяха тествани и пуснати отново в експлоатация, информира в комюнике Вестнец, която е част от най-големия европейски оператор на енергийни мрежи Е.ОН (E.ON).

Все още има нужда от допълнителна работа по контакти и инсталации, включително фотоволтаични панели и акумулаторни батерии в някои части на района, за да се установи дали свързването им в мрежата е безопасно както за хората, така и за сградите, според комюникето.

В югоизточната част на провинция Бавария е обявен режим на извънредно положение заради наводненията

Около 800 служители от техническите подразделения, контролните центрове и горещите линии бяха изпратени да работят в района, съответните звена в Е.ОН и партньорски компании също оказват подкрепа.

Вестнец, която снабдява 7,5 милиона клиенти с електричество, газ, вода и отопление, все още използва алтернативни подстанции и генератори за спешни случаи на някои места, отбелязва БТА. 

Константин Тодоров
516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини