Швеция спира постепенно употребата на "Астра Зенека"

  • 23 юли 2021 18:52

  • 1035
  • 0
Швеция спира постепенно употребата на "Астра Зенека"
© Getty Images/Guliver

Швеция спира постепенно поставянето на ваксината срещу COVID-19, произведена от британско-шведската фармацевтична компания "АстраЗенека", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26710

Здравните власти обявиха днес, че 89 на сто от хората над възраст над 65 години са вече изцяло ваксинирани. В Швеция хората от тази възрастова група получиха предимно ваксини на "АстраЗенека".

По тази причина властите са решили да спрат изпращането на нови дози до отделните региони на скандинавската страна, с което започват да спират поставянето ѝ. Регионите, които все още имат ваксини, могат да ги използват, или да използват ваксините на "Пфайзер" и "Модерна". Някои от оставащите дози ще бъдат дарени.

Швеция разхлабва ограниченията въпреки опасенията от Делта варианта

В същото време хората на възраст над 65 години в района на Стокхолм скоро ще могат да решат дали да получат от оставащите дози "АстраЗенека", или предпочитат "Пфайзер" или "Модерна". Властите се надяват, че по този начин по-голяма част от възрастните ще решат да се ваксинират изцяло.

Над 75 на сто от пълнолетните в Швеция са получили поне една доза от ваксина срещу COVID-19. Над 47 на сто са получили и втората си доза.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26710

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1035 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини