Гледай на живо

Аматьорският футбол отново е тук - вижте всичко най-интересно преди първия кръг в "Часът на Трета лига" с гост Стефан Дамянов

Меркел приветства споразумението между Германия и САЩ във връзка със "Северен поток 2"

  • 22 юли 2021 13:57

  • 529
  • 0
Меркел приветства споразумението между Германия и САЩ във връзка със "Северен поток 2"
© Getty Images/Guliver

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се приветства днес обявеното вчера споразумение между Германия и САЩ във връзка с проекта за газопровод "Северен поток 2", но призна, че остават различия между двете страни по въпроса, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирана от БТА.

На пресконференция, на която говори по различни вътрешнополитически и международни теми, Меркел каза, че Русия е дала уверения, че няма да използва като оръжие бъдещото трасе за доставка на руски газ по дъното на Балтийско море за Германия. Берлин обаче е готов да реагира при необходимост, даде да се разбере в същото време тя.

Съединените щати, наред с Украйна, Полша и други източноевропейски страни, са яростни противници на газопровода, който според тях ще засили руската енергийна хватка върху региона.

"В крайна сметка не е като да не разполагаме с никакви инструменти да направим нещо", отбеляза германската канцлерка. В същото време тя изрази надежда да не се наложи предвидените в споразумението със САЩ санкции срещу Русия да бъдат използвани.

САЩ и Германия сключиха споразумение за "Северен поток 2", което предвижда евентуални действия срещу Русия

Константин Тодоров
529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини