Меркел призовава германците да се ваксинират

  • 22 юли 2021 13:23

  • 704
  • 3
Меркел призовава германците да се ваксинират
© Getty Images

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви днес, че в Германия се наблюдава обезпокоително увеличаване на случаите на коронавирус и призова хората да се ваксинират, предадоха БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25328

"Всички искаме да си върнем нормалността. Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-свободни ще бъдем", каза пред репортери канцлерката.

"Имаме експоненциално нарастване на броя на новите случаи и според мен тази динамика е тревожеща. Всяка ваксинация е от значение. Всяка ваксинация е една крачка, една малка крачка към връщането към нормалността за всички", заяви на пресконференция в Берлин Меркел, цитирана от Франс прес.

Канцлерката отбеляза, че щетите, причинени от катастрофалните наводнения в западните части на страната, са огромни и ще е нужно доста време за преодоляването им.

"Ще ни е нужно търпение", подчерта тя, допълвайки, че все още има хора в неизвестност.

Меркел каза също, че не се прави достатъчно, за да се ограничат въглеродните емисии и да се спре глобалното затопляне. Това се отнася не само за Германия, а и за много други страни по света, каза тя и изтъкна, че е важно да се осъществят мерки, съвместими с целите, набелязани в Парижкото споразумение за климата.

Меркел, която по-късно тази година ще се оттегли от канцлерския пост, каза, че в течение на политическата си кариера е посветила много енергия на опазването на климата и е съвсем наясно, че е нужно значително ускоряване на действията в тази посока.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
704 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2021.07.22 | 17:32

3
Смърт на фашизма!
.

2021.07.22 | 13:59

2
Вещице срината, пази си гърбината!!!
тази

2021.07.22 | 13:55

1
тази да я бесят вече. напълни европа с мангали

Добави коментар

Водещи новини