На хърватското адриатическо крайбрежие влязат в сила нови рестрикции заради COVID-19

  • 22 юли 2021 11:25

  • 392
  • 0
На хърватското адриатическо крайбрежие влязат в сила нови рестрикции заради COVID-19
© Getty Images/Guliver (архив)

Нови ограничения заради КОВИД-19 ще влязат в сила от понеделник по хърватското адриатическо крайбрежие, което е в оранжевата зона на разпространение на новия коронавирус, съобщи министърът на вътрешните работи на Давор Божинович.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Той обяви, че за посещение на събития ще бъдат необходими дигитални ковид сертификати, предаде агенция Хина, цитирана от БТА.

Хърватия въвежда задължителна ваксинация в здравеопазване, образование и социални грижи

Пред Нова ТВ Божинович каза, че новите рестрикции ще важат за крайбрежието, където случаите на коронавирус нарастват, но не толкова колкото в други средиземноморски страни.

Хърватия се справя добре в сравнение с други, но случаите нарастват и ние трябва да направим нещо, за да предотвратим някои събития да се превърнат в големи източници на зараза, посочи министърът.

Той каза, че екипи по управление на ковид кризата ще отговарят за организиране на събития с 50 до 1000 участници и за посещението на такива събития ще бъде необходим дигитален ковид сертификат.

В наш интерес е колкото се може повече туристи да пристигат в Хърватия, но също така да създадем условия те са се чувстват сигурни и инфекцията да не се разпространява интензивно, каза Божинович.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини