Половината жители на Бурса са се ваксинирали с най-малко една доза срещу COVID

  • 21 юли 2021 12:28

  • 227
  • 0
Половината жители на Бурса са се ваксинирали с най-малко една доза срещу COVID
© Getty Images, архив

По данни на турското министерство на здравеопазването в населения компактно с изселници от България град Бурса досега са поставени 2 440 000 дози ваксина, съобщи местният вестник "Олай".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Над 1 511 000 души са ваксинирани с една доза, а 806 000 души са получили и двете дози.

Над 47 милиона души в Турция вече са ваксинирани срещу COVID-19

Бурса е четвъртият по големина град в Турция.Населението му наброява 3,1 милиона души.

"Данните от ваксинирането показват, че от всеки двама жители на Бурса досега един е получил поне една една доза ваксина. Това е радостна и обнадеждаваща новина за нашата област", посочва коментатор от вестник "Олай".

Но постигнатото не е достатъчно. За да се чувстват жителите спокойни за здравето си на улицата, на работното място, в обществото е необходимо да бъдат ваксинирани най-малко две трети от населението, т.е. 75 процента, за да бъде включен градът в синята безопасна зона. Засега процентът на ваксинираните е 64 на сто, посочват от областната Дирекция по здравеопазване

В кампанията по ваксинирането се призовават гражданите, които избягват да се ваксинират, да не рискуват собственото си здраве и здравето на съгражданите си.

"Вече се доказа, че ваксинирането предпазва хората от смърт и болнично лечение. Бягството от ваксиниране е проява на безотговорност и егоизъм", пише вестник Олай. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини