Във Франция вече ще се изискват санитарни пропуски в обекти с капацитет над 50 души

  • 20 юли 2021 10:43

  • 338
  • 2
Във Франция вече ще се изискват санитарни пропуски в обекти с капацитет над 50 души
© GettyImiges

Антиковиден санитарен пропуск ще трябва вече да бъде представян в редица обекти във Франция, където се събират най-малко 50 души, включително зали за спектакли, спортни съоръжения, панаири, браншови изложения или музеи. Това постановява проект за нормативен акт, публикуван днес в държавен вестник, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25395

Представянето на такъв пропуск, доказващ преминат пълен цикъл на ваксинация, негативен резултат от скорошен тест или придобит имунитет, бе вече задължително в подобни обекти, но летвата се сваля на 50 души, присъстващи в тях, с промяна в първоначалния документ, приет през юни.

Франция е навлязла в четвъртата вълна на коронавируса

Списъкът включва още библиотеки, храмове, кина, циркове, игрални зали и др.

Новата норма ще се прилага и за "културни, спортни, игрални или празнични прояви, организирани в общественото пространство или в места, отворени за посещение".

С оглед появата на "вирус, заразяващ светкавично", правителството прие вчера съответния законопроект, включващ също така задължителна ваксинация за специалистите по здравни грижи. От началото на август се разширява и обхватът на местата, където ще се представя санитарен пропуск - добавят се кафета, ресторанти и влакове. Очаква се до края на седмицата текстът да бъде гласуван в парламента.

Остават обаче неясноти във връзка с прилагането му в търговските центрове - правителството смята да остави задължително представянето на такива пропуски в моловете, но трябва да намери подходяща формулировка, за да се съобрази с мнението на консултативния Държавен съвет, че достъпът до блага от първа необходимост следва да бъде гарантиран.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
338 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
3

2021.07.20 | 11:33

2
санитарни пропуски по скоро сатанински?

2021.07.20 | 11:05

1
Във франция има съпротива срещу ковид фашизма. В малките градове палят пунктовете за ваксинация и не спазват измислени ограничения. Фашистите едвам държат Париж.

Добави коментар

Водещи новини