Британският премиер и министърът на финансите са били в контакт със заразен с коронавирус и ще се самоизолират

  • 18 юли 2021 14:04

  • 1292
  • 1
Британският премиер и министърът на финансите са били в контакт със заразен с коронавирус и ще се самоизолират
© gettyimages

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и министърът на финансите Риши Сунак са били изложени на контакт със заразен с COVID-19 и ще се самоизолират, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25386

Вчера беше съобщено, че здравният министър Саджид Джавид е дал положителен тест.

Британският здравен министър даде положителен тест за COVID-19

Обикновено лицата, за които се установи, че са били в контакт със заразен, се изолират в домовете си за 10 дни. Първоначално беше съобщено, че Джонсън и Сунак ще избегнат пълна изолация, защото ще участват в пилотна програма с ежедневни тестове, което им позволява да продължат да работят от кабинетите си и ще се самоизолират само в извънработно време, уточни Даунинг стрийт.

Новината обаче провокира остро обществено недоволство, като опозицията обвини правителството, че се поставя "над закона". Два часа по-късно говорител на правителството уточни, че двамата политици ще спазват период на пълна самоизолация и няма да участват в пилотната програма.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще остане в резиденцията Чекърс, където се е намирал, когато здравните служби са му съобщили, че е бил в контакт със заразен. Великобритания е една от най-засегнатите страни в Европа, като регистрира над 128 600 смъртни случая. Броят на заразените нараства от седмици, като в събота бяха отбелязани над 54 000 нови случая. Въпреки това Джонсън обяви, че от утре в Англия се отменят почти всички наложени заради коронавируса ограничения.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1292 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.18 | 17:35

1
Този изкара вируса, после се ваксинира, регистрира, сертифицира, а сега се изолира. Това ви чака и вас. Пет ваксини и три паспорта си извадете, пак ще ви затворят щото сте офци.

Добави коментар

Водещи новини