Виктор Орбан: В Унгария ще се предлага трета доза ваксина

  • 16 юли 2021 14:14

  • 1263
  • 0
Виктор Орбан: В Унгария ще се предлага трета доза ваксина
© Getty images

От 1 август в Унгария ще се предлага трета доза ваксина срещу COVID-19, а ваксинацията ще стане задължителна за всички здравни работници. Това съобщи премиерът Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария,, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31711

Орбан, който говори пред унгарското държавно радио, обясни, че третата доза ще се поставя по преценка на лекар най-малко четири месеца след втората, ако не бъде решено друго.

Унгария ще прекрати държавната кампания за масова ваксинация

Унгария е една от държавите от Европейския съюз, в които кампанията по ваксиниране срещу ковид е най-напреднала. Тя е и първата страна членка, започнала да използва руски и китайски ваксини, които още не са одобрени от европейския лекарствен регулатор.

В Унгария са прилагат също препаратите на западните компании "Пфайзер", "Модерна" и "АстраЗенека". Досега в 10-милионната страна са ваксинирани над 5,5 милиона човека.

От началото на пандемията в Унгария са регистрирани 808 661 случая на коронавирус, от които 30 013 са приключили със смърт.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини