Наводненията в Белгия са отнели живота на 11 души, над хиляда са обявени за изчезнали в Германия

  • 16 юли 2021 06:34

  • 3222
  • 1
Наводненията в Белгия са отнели живота на 11 души, над хиляда са обявени за изчезнали в Германия
© Getty Images/Guliver

До 11 души нарасна броят на жертвите на наводненията в южната част на Белгия, които се оказаха най-тежките за последните 20 години, съобщава ТАСС, позовавайки се на канал РТБФ.

"Властите потвърдиха гибелта на 11 души, а за безследно изчезнали се смятат трима спасители, чиято лодка се е преобърнала в кален поток", посочва телевизионният канал.

Две жертви и разрушения след проливни дъждове в Белгия

Наводненията във Валония в южната част на Белгия започнаха в сряда през нощта срещу четвъртък в резултат на проливни дъждове, които продължиха и през целия вчерашен ден.

Спасителите използват моторни лодки и хеликоптери за евакуация на блокирани от водата хора.

Същевременно властите в окръг Арвайлер в западната германска провинция Райнланд-Пфалц съобщиха, че нямат информация за местонахождението на над хиляда души.

Наводнения взехи десетки жертви, разрушиха домове и блокираха транспорта в Западна Европа

"В момента изхождаме от предположението, че има около 1300 изчезнали. Само в района на окръжния град Бад Нойенар-Арвайлер от сутринта е имало около хиляда обаждания, спасителните операции продължават", се посочва в съобщение на пресслужбата на окръга.

В Германия до момента са потвърдени най-малко 59 жертви, допълва БТА.

Девет станаха жертвите на наводненията в Западна Германия

Хиляди хора в Нидерландия бяха призовани да напуснат домовете си, за да се спасят от наводнения заради прииждащите реки, предаде Ройтерс.

Няколко градове и села по течението на река Маас в провинция Лимбург посъветваха хората снощи да потърсят убежище поне до днес следобед заради голямата опасност домовете им да бъдат наводнени в близките часове.

Весела Найденова
3222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Господ наказа Еврозоната

2021.07.16 | 07:51

1
заради легализация на СДС-пeдepacтията,

Добави коментар

Водещи новини