Меркел към Зеленски: Украйна ще остане транзитна за газ страна и след завършването на Северен поток 2

  • 12 юли 2021 21:18

  • 2320
  • 2
Меркел към Зеленски: Украйна ще остане транзитна за газ страна и след завършването на Северен поток 2
© Gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се увери днес гостуващия й президент на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, че неговата страна ще остане транзитна за природния газ към Европа територия след завършването на газопровода Северен поток 2, свързващ директно Русия и Германия, заобикаляйки Украйна, предаде БТА, позовавайки се на БТА. 

"За нас Украйна е и ще остане транзитна страна, дори и след завършването на Северен поток 2", подчерта Меркел. Тя увери, че Германия ще направи всичко, което е по силите й, за да гарантира този източник на съществени приходи за Киев. 

Зеленски и Байдън ще обсъдят формат с участието на САЩ в уреждането на конфликта в Донбас

Зеленски пък заяви, че е необходимо да се упражни натиск над Русия, за да се проведе среща на лидерите в Нормандски формат (Германия, Франция, Русия и Украйна), предаде ТАСС. Той каза, че темата за Северен поток 2 трябва да се обсъди на ниво Нормандска четворка. Президентът заяви също, че иска да привлече и САЩ към процеса за мирно урегулиране в Донбас.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2320 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
много ясно,

2021.07.13 | 05:49

2
Украйна ще е доставчик на газ за Европа, докато бащата на служителя на украинската фирма за газов трансфер, некой си Хънтър Байдън, е жив.
много влюбено го

2021.07.12 | 21:29

1
гледа

Добави коментар

Водещи новини