Меркел: ЕС трябва да търси "пряк контакт" с Москва и Путин

  • 24 юни 2021 12:32

  • 406
  • 1
Меркел: ЕС трябва да търси "пряк контакт" с Москва и Путин
© Getty images

Европейският съюз има нужда от собствени формати за преговори с Русия и нейния президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, трябва да се разработят единни механизми за отговор на политиката, водена от Москва, и списък с общи стратегически интереси. Това заяви днес германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в правителствено изявление, прочетено в Бундестага, предаде ТАСС.

ЕС не бива да се задоволява само с анализ на отношенията с Москва. Дори когато общността реагира на действията на Русия, често го прави без координация между страните членки, каза тя. Само чрез "механизми за единен и общ отговор (. . .) ще се научим да противопоставяме нещо срещу хибридните атаки на Русия", посочи Меркел. "Същевременно трябва да определим дневния ред на общите стратегически интереси.

Меркел призова ЕС да се придържа към трудния диалог с Русия

Например в сферата на защитата на климата, в сферата на мира и сигурността, по въпроса за решаването на кризите в Либия и Сирия", добави канцлерката. ЕС безспорно трябва да търси адекватен отговор на руските действия. Според мен ЕС трябва да търси пряк контакт с Русия и руския президент. Не е достатъчно американският президент да разговаря с руския. Приветствам това, но ЕС трябва сам да създаде преговорни формати, заяви Меркел.

Вчера в. "Файненшъл таймс" писа, че Меркел е предложила Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През да бъде поканен на среща с лидерите на страните от ЕС. Според изданието инициативата е била подкрепена от френския президент Еманюел Макрон. След запитване от ТАСС правителството на Германия не потвърди, нито опроверга тази информация.

Лидерите на ЕС ще обсъдят тази вечер в Брюксел отношенията си с Русия и формата на диалога, който трябва да водят с Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През. Седмица след срещата между президентите на Русия и на САЩ в Женева Меркел и Макрон смятат, че е необходимо да се организират срещи с Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, на които да се разискват теми от съществен интерес за ЕС, заявяват европейски източници, цитирани от АФП. Руският президент отказва да води диалог с ЕС и предпочита двустранни срещи с подбрани събеседници, за да разцепи общността, обяснява шефът на европейската дипломация Жозеп Борел, предаде БТА.

Novini.bg
406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
само

2021.06.24 | 12:44

1
само ако чичо сам разреши.

Добави коментар

Водещи новини