Швейцария ускорява облекчаването на антивирусните мерки

  • 24 юни 2021 06:22

  • 446
  • 1
Швейцария ускорява облекчаването на антивирусните мерки
© Getty images

Властите в Швейцария разрешават от събота на концерти и спортни прояви в страната да присъстват до 10 хиляди човека, предявили сертификати, че са ваксинирани, преболедували COVID-19 или отрицателен PCR тест, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Обявеният днес план на правителството поставя алпийската държава сред водещите в Европа по пътя към възстановяването на нормалния обществен живот. През пандемията Швейцария се придържаше към стратегията за "мек локдаун", като балансираше между защитата на своята икономика и необходимите санитарни мерки.

Швейцарците отхвърлиха идеята за данък върху самолетните билети

Носенето на маски на закрито вече няма да е задължително, броят на заетите места в ресторантите не е ограничен, а танцовите клубове и дискотеките ще отворят врати, но само за хора със съответните удостоверения. На публични прояви, за които няма да се изискват COVID сертификати, броят на присъстващите ще бъде ограничен до хиляда души, ако са седнали, или до 250 души на закрито и 500 души на открито, ако са правостоящи, информира БТА.

Първоначалните намерения на швейцарското правителство бяха от юли да разреши събиранията на 5000 човека и от 20 август на до 10 хиляди човека. От събота Швейцария облекчава достъпа до страната за гражданите на европейски държави, САЩ, Албания и Сърбия предвид началото на туристическия сезон. Санитарният контрол по границите ще се съсредоточи върху пристигащите от високорискови държави. От началото на пандемията в Швейцария и Лихтенщайн са били заразени над 700 хиляди души, от които повече от 10 хиляди са починали, сочат официални данни, цитирани от Ройтерс.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Идиот Новини.бг

2021.06.24 | 07:59

1
нарича протестиращите"болшевишки клошари", Радев - "тъп каун", спец-службите - "руски подлоги".

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини