Франс Тимерманс представя параметри по Европейската зелена сделка

  • 22 юни 2021 15:00

  • 151
  • 0
Франс Тимерманс представя параметри по Европейската зелена сделка
© Getty Images

Зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, който отговаря и за европейската зелена сделка, представя на онлайн дискусия с журналисти от 18 ч. българско време параметри по Европейската зелена сделка и предложения за промени в серия закони, предаде БНР.  

Очаква се първите промени да засегнат енергийни и екологични закони. А общата цел е намаляване на нетните емисии на парниковите газове с 55% до 2030 г. Като за начало има предложения в енергийната ефективност да е приоритет. 

Тимерманс: Всеки трябва да прецени как да промени живота си, за да замърсява околната среда по-малко

В Директива за възобновяемата енергия се предвижда използването на ток от ВЕИ да достигне 32% след 9 години. Интересът в дискусията е насочен към следващите големи инициативи. Какви са амбициите на ЕС, след като преди дни са били приети решения за удължаване на субсидирането за изкопаеми горива.

Какви са опасенията, че зеленият преход няма да се окаже достъпен само за богатите държави. По време на срещата ще се търсят отговори и на въпросите, за плановете на ЕК за социален фонд за борба с климата и очакваният ефект от евентуалната забрана на двигателите с вътрешно горене.

Novini.bg
151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини