Нидерландските власти обявиха днес ново облекчаване на антиковидните мерки

  • 18 юни 2021 21:30

  • 1188
  • 1
Нидерландските власти обявиха днес ново облекчаване на антиковидните мерки
© Getty Images/Guliver

Нидерландският премиер Марк Рюте обяви в днес допълнително облекчаване на антиковидните мерки в Нидерландия, където маските ще останат задължителни само в обществения транспорт и в прогимназиите и гимназиите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25120

Новата серия от разхлабване на мерките ще влезе в сила на 26 юни, каза на пресконференция Рюте. От тази дата носенето на маски вече няма да е задължително навсякъде, където може да бъде спазвана социална дистанция. Властите преценяват, че това условие не е спазено в обществения транспорт, в прогимназиите и гимназиите.

Дискотеките ще могат да отворят врати за клиенти, които предварително са дали отрицателен тест за коронавирус.

Кафенета и ресторантите от 26 юни ще имат право да излъчват футболни мачове от Европейското първенство на големи екрани на закрито и на открито, при условие че клиентите могат да седят на 1,5 метра разстояние един от друг.

"Нидерландия прави голяма крачка" към живот без ограничения, заяви Рюте.

Нидерландия спира ваксината Janssen за по-младото си население

Правителството обмисля възможността "в средата на август" да отмени хигиенните правила, както и правилата за социална дистанция.

От 5 юни ресторантите отново могат да приемат клиенти на закрито.

Преди това нидерландските власти вече отмениха вечерния час и разрешиха на ресторантите и кафенетата да приемат клиенти на откритите си площи.

От началото на пандемията Нидерландия, с население от малко над 17 милиона души, е регистрирала повече от 1,5 милиона случая на COVID-19 и над 17 700 починали от заразата.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1188 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
18000 трупа

2021.06.19 | 12:02

1
холандците са четири пъти повече от нас, живеят много по-нагъсто и имат по-малко умрели... това е "доброто управление" на гроб и кypфустин.

Добави коментар

Водещи новини