От 14 юни по-малко ограничения за над 40 милиона италианци

  • 13 юни 2021 15:46

  • 625
  • 0
 От 14 юни по-малко ограничения за над 40 милиона италианци
© Getty (архив)

От утре, 14 юни, над 40 милиона италианци ще бъдат в бяла зона – цветът, който посочва нисък ръст на разпространение на пандемията от коронавирус, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25159

Първи в тази категория влязоха от 31 май остров Сардиния, областите Фриули Венеция-Джулия и Молизе.

След тях бели зони станаха още Лигурия, Венето, Умбрия и Абруцо, а от 14-и юни в схемата влизат Ломбардия, Лацио, Пиемонте, Пулия, Емилия-Романя и провинцията на Тренто, с което за общо две трети от населението ситуацията става почти нормална.

Това е в резултат на по-малко от 50 случая на 100 000 жители.  До края на месеца се очаква да се присъединят останалите 7 региона, които са в жълт цвят. Там където той е бял, остава само задължението  да се носят маски  и навън и да няма скупчване на хора.

Германският министър на правосъдието призова за преразглеждане на изискването за задължително носене на маски

Отпада вечерният час. Заведенията нямат ограничения навън, а в закритите помещения до 6 души на маса.Работят закритите плувни басейни и Спа центровете, може да се организират семейни тържества, конгреси, панаири.

Здравният министър Роберто Сперанца каза, че „в момента страната  разполага с едни от най-добрите европейски данни за влиянието на  вируса – един  окуражаващ резултат, който  позволява да се гледа напред с увереност". Той призова към предпазливост, да се спазват правилните навици, за да не се осуетят направените жертви. 

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
625 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини