Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Хърватия - Шотландия 3:1

Критики в Лондон срещу "американската намеса в политиката на Острова"

08 юни 2021 09:27

Критики в Лондон срещу "американската намеса в политиката на Острова"
© Pixabay
493 2

Бивш съветник на Консервативната партия отправи нападки към американския президент Джо Байдън, че се меси в британската политика и се опитва да поучава британците, предаде БНР. Алекс Дийн направи този коментар по „Таймс Радио“ по повод на призива на Байдън Великобритания да се откаже от съкращаването на чуждестранната помощ.

В понеделник повече от 10 депутати от американската Демократическа партия изпратиха писмо до президента Джо Байдън да окаже натиск върху британското правителство да не намалява помощите си за чужбина.

Въпросът с чуждестранната помощ е изключително чувствителен на Острова и правителството на Борис Джонсън бе изправено пред бунт в Камарата на общините, където депутати от Консервативната партия бяха предложили поправка към законопроекта, така че задължи правителството от началото на годината да възстанови първоначалното обещаните за даване 0,7/% от брутния вътрешен продукт като чуждестранна помощ.

Председателят на Камарата на общините сър Линдси Хойл обаче не допусна обсъждане на поправката, но обеща на бунтарите да посредничи правителството да се съгласи на дебат по  въпроса.

Алекс Дийн обаче бе изключително разгневен от факта, че американският президент Джо Байдън се кани да повдигне въпроса за международната помощ при посещението му във Великобритания в рамките на срещата на Г-7.

Как Великобритания се пребори с пушенето?

Той каза, че е недопустимо политици от друга страна да поучават британците как да харчат парите си и че Великобритания дори със съкращенията дава повече пари на развиващите се страни отколкото Съединените щати.

Novini.bg
493 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jennifergfbva

2021.06.09 | 04:12

2
М­­­л­а­д­­а­­­ ­­м­­­о­­к­­­р­­а­­­ ­­у­­ч­­­е­­­н­­и­­­ч­к­­а­­ ­­­ч­­у­­к­­а­ ­ ­­­W­ ­W­­ ­­W­­­ ­­.­­ ­­B­­ ­­G­­ ­1­­­ ­­7­ ­­.­­ ­­C­­­ ­L­­­ ­U­­ ­B
Alyssaggwda

2021.06.09 | 00:13

1
М­л­­­а­д­­а­­ ­м­­­о­к­­­р­­­а­­­ ­у­­­ч­­­е­н­и­­­ч­­к­­а­­­ ­ч­­­у­к­­а­ ­­ ­­W­ ­­W­­ ­­W­ ­­.­ ­­B­­­ ­­­G­ ­­1­­­ ­­7­­­ ­­.­ ­­­C­­ ­­L­ ­­U­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини