Парламентарна комисия критикува шведското правителство за провала му в борбата с пандемията

  • 03 юни 2021 20:41

  • 652
  • 2
Парламентарна комисия критикува шведското правителство за провала му в борбата с пандемията
© Getty Images/Guliver (архив)

В огласен днес доклад шведска парламентарна комисия критикува остро правителството за политиката му по време на пандемията, особено по отношение на запазването на живота на възрастните, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26615

В Швеция имаше повече заразени с коронавирус като процент от населението, отколкото във всяка друга европейска страна. Властите не налагаха никакви ограничения върху обществения живот, а вместо това отправяха само препоръки към хората, припомни агенцията.

Правителството не успя да приеме стратегия за борба с пандемията, констатира комисията за парламентарен контрол.

"Комисията смята, че действията на правителството за справяне с пандемията бяха погрешни", заяви председателката на комисията Карин Енстрьом. В доклада се акцентира върху неадекватните мерки за опазване на здравето и живота на хората в старческите домове.

Швеция започва постепенно разхлабване на мерките срещу коронавируса

Броят на починалите възрастни хора в кралството с диагноза COVID-19 е относително голям. По данни от днес те са общо 14 512.

Комисията критикува също неяснотата при разпределението на отговорностите за извършването на тестове и проследяване на инфектираните лица, както и изпълнителната власт, която не се е справила с осигуряването на предпазни средства.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26615

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
652 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Francespyhha

2021.06.04 | 15:50

2
М­­л­­­а­­­д­а­­­ ­м­­­о­­­к­­­р­а­ ­у­­ч­е­­­н­­­и­ч­­­к­а­­ ­­­ч­у­к­­­а­­ ­ ­W­­­ ­­W­­ ­­­W­­ ­.­­ ­­B­­ ­G­­ ­­1­­ ­7­­­ ­­­.­­ ­­­C­­ ­L­­­ ­­U­­ ­B
Stacyskhra

2021.06.04 | 14:05

1
М­­л­­­а­­­д­­а­­­ ­м­­­о­­к­­­р­­­а­­­ ­­у­­ч­е­­н­­­и­ч­­­к­а­­ ­­ч­­­у­­к­­­а­­ ­­­ ­W­­­ ­­­W­ ­W­ ­­­.­­­ ­B­­­ ­G­­ ­­­1­­­ ­­7­­­ ­.­­ ­­­C­­­ ­­­L­ ­­U­­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини