"Дойче бан" заменя пластмасовите прибори за хранене във влаковете с дървени

  • 30 май 2021 15:10

  • 473
  • 3
"Дойче бан" заменя пластмасовите прибори за хранене във влаковете с дървени
© Pixabay

Германският железопътен оператор "Дойче Бан" иска да изхвърля по-малко пластмасови отпадъци и затова от идния месец ще замени пластмасовите прибори за хранене с по-природосъоразните варианти от дърво във влаковете по дълги маршрути, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Това означава, че "Дойче Бан" ще използва материал за многократна употреба за около половин милион бройки прибори, обяви компанията днес.

"Дойче бан" иска да подобри разделното събиране на отпадъци и системата за обработката им. Целта е 85 на сто от отпадъците да могат да се рециклират като чисто отделени материали.

Повече от половината германци са недоволни от действията на властите за борба с пандемията, показва проучване

Сегашната система за разделяне на отпадъци действа чрез 6000 контейнера по гарите, а във влаковете по дългите маршрути тя ще бъде опростена.

"Умни" алтернативи на пластмасата и подобрено рециклиране защитават нашата планета и демонстрират отговорност към бъдещите поколения, каза главният изпълнителен директор на "Дойче бан" Рихард Луц.
 

Novini.bg
473 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Amandatbpda

2021.05.31 | 16:57

3
М­­­л­­а­­д­­­а­ ­­­м­о­­к­­­р­­а­ ­у­­­ч­­­е­­н­­и­­ч­­­к­а­­ ­ч­у­к­а­ ­­ ­W­­ ­­­W­ ­­W­ ­­­.­­ ­­B­­­ ­­G­­ ­1­ ­7­­ ­­­.­­­ ­­­C­­­ ­­­L­­­ ­­­U­­ ­­­B
XXX

2021.05.30 | 17:35

2
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ
Майтапчи Йово

2021.05.30 | 16:52

1
И на това му се казва... иновативност, така ли:)))?!? А защо не ги направят направо от... ламарина:)))?!?

Добави коментар

Водещи новини