Петметров сняг по високите места в Анталия, 30-градусова жега по крайбрежието

  • 10 май 2021 14:50

  • 925
  • 1
Петметров сняг по високите места в Анталия, 30-градусова жега по крайбрежието
© Pixabay

Машини разчистват петметров сняг от пътищата по високите места в окръг Анталия, докато по крайбрежните курорти на окръга туристите се радват на 30-градусова жега. Това съобщи турската частна телевизия НТВ, предава БТА.

Местната община полага двуседмични усилия по разчистването на натрупалия през зимата сняг, който на места достига дълбочина от 2-5 метра. Дълбоката снежна покривка се е запазила в района между градовете Гьоктепе и Гюндогмуш на 2000 метра надморска височина. Снегът е блокирал местни пътища и достъпа до пасища, важни за поминъка на жителите на района, препитаващи се с животновъдство.

Представители на местните власти споделят, че това не е необичайно явление за това време на годината. В предишни години снегът е достигал височина дори до десет метра.

Същевременно туристите, които не подлежат на ограниченията, наложени в рамките на въведения в страната локдаун, се радват на топло и слънчево време на брега на морето. Температурата на въздуха достига 33 градуса, а плажуващите търсят прохлада от жегата в морето.

Novini.bg
925 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нас

2021.05.10 | 15:41

1
нас какво ни интересува???? да ходят там на ски. не ги искаме тука.

Добави коментар

Водещи новини