Борис Джонсън заяви, че е платил за ремонта на апартамента си

28 април 2021 17:19

Борис Джонсън заяви, че е платил за ремонта на апартамента си
© Getty Images/Guliver
537 2

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че е платил лично за ремонта на апартамента си на Даунинг стрийт, въпреки че не уточни дали е платил още от началото или първо е получил заем от партията си, а после е покрил със свой средства ремонтните дейности, предадоха ДПА и Ройтерс, цитирани от БТА.

"Отговорът е, че съм покрил разходите и разбира се, избирателната комисия разследва това и мога да им кажа, че съм се съобразил изцяло с добрите поведенчески практики (отнасящи се до политическите партии), както и с ролята си като премиер", подчерта Джонсън пред парламента. Той добави, че е получавал консултации по този въпрос от чиновници.

Не е ясно обаче кога точно премиерът е платил за ремонта и според някои медии е възможно неговата Консервативна партия първоначално да му е отпуснала заем, отбелязва Ройтерс.

Расте натискът над Борис Джонсън да обясни как е финансиран ремонтът на апартамента му

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър отправи въпроси към Джонсън за ремонта на апартамента и дали наистина е изрекъл фразата "без повече проклети локдауни - оставете труповете да се трупат". Джонсън отрече твърденията в медиите, че е казал това, като добави, че локдауните са "злощастни", но Англия не е имала друг избор. 

Novini.bg
537 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:58

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
тоя

2021.04.28 | 18:08

1
тоя за един ремонт го гонят, а тука тулупа раздава пари на килограм. краде, пълни шкафове и все ни лук ял, ни лук мирисал.

Добави коментар

Водещи новини