Емил Радев: Средствата по програма „Правосъдие“ ще укрепят върховенството на закона в държавите-членки

  • 28 април 2021 13:50

  • 198
  • 3
Емил Радев: Средствата по програма „Правосъдие“ ще укрепят върховенството на закона в държавите-членки
© ПП ГЕРБ

Средствата, с които е обезпечена програма „Правосъдие“, ще допринесат за укрепване на върховенството на закона в държавите-членки на ЕС. Това коментира при дебатите в пленарната зала на Европейския парламент българският евродепутат Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) – докладчик по досието от страна на ЕНП. ЕП прие на второ четене програмите „Граждани, равенство, права и ценности“ и „Правосъдие“, които заедно съставляват фонд „Правосъдие, права и ценности“ на ЕС с общ бюджет от 1,86 млрд. евро за периода 2021 – 2027 г.

„Изграждайки общото пространство на правосъдие, ЕС постигна много, но живеем във времена, в които не липсват сериозни глобални предизвикателства и които безусловно изискват всички държави-членки да полагат повече усилия в името на върховенството на закона, независимата съдебна власт, взаимното признаване и доверие“, заяви Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) пред еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс.

Емил Радев: Търговското споразумение с Великобритания залага дискриминационни капани за работниците от България

„Важно е да имаме добре функциониращо европейско пространство на правосъдие с максимално улеснен достъп до съдебната система при трансгранични правни ситуации и с активно съдебно сътрудничество по граждански и наказателни дела“, отбеляза евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ. Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) акцентира и върху ролята на програма „Правосъдие” за обучението на магистратите и насърчаването на обща правна и съдебна култура. В изказването си той изтъкна още, че със своята подкрепа за този важен инструмент в защита на правата и ценностите на ЕС Европейският парламент ще даде възможност програмата да започне да се прилага в най-кратки срокове.

Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) обърна специално внимание и на развитието на електронното правосъдие – ангажимент, деклариран в рамките на заседанието и от Европейската комисия в лицето на комисар Дидие Рейндерс. Всички участници в дебатите се обединиха около позицията, че активното използване на електронни средства дава възможност за по-ефикасни съдебни производства и за по-широк достъп на гражданите и бизнеса до правосъдие.

Novini.bg
198 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:58

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
а дано

2021.04.28 | 17:22

2
ама надали
тази

2021.04.28 | 16:24

1
тази шия не е от трушия.

Добави коментар

Водещи новини