Лидерът на ХДС в Долна Саксония призова за ограничаване на броя на мандатите на канцлера

  • 27 април 2021 13:08

  • 242
  • 1
Лидерът на ХДС в Долна Саксония призова за ограничаване на броя на мандатите на канцлера
© Getty images

Броят на мандатите на канцлера на ФРГ трябва да бъдат ограничени до два на брой от по пет години. Поради факта, че Ангела Меркел остана на висшия държавен пост толкова дълго време, християндемократите са станали твърде самоуверени и инертни, изрази увереност лидерът на ХДС в провинция Долна Саксония Бернд Алтхусман в интервю за германския национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. Според него самата Германия в крайна сметка също изглежда твърде боязлива и мудна.

Алтхусман вярва, че отчасти ненужните остри разногласия между ХДС и ХСС са влошили значително ситуацията за Съюза. Той обаче изрази убеждението си, че положението на ХДС бързо ще се подобри. По време на предизборната кампания Съюзът (ХДС/ХСС) ще се съсредоточи върху иновациите, надеждността и индивидуалната отговорност на гражданите.

Армин Лашет към германските консерватори: Да се обединим

Съгласно думите на християндемократа, изборът между двамата кандидати за канцлер не е била лесна задача за партията, тъй като и двамата претенденти за поста заслужават уважение. Християндемократите от Долна Саксония в крайна сметка подкрепиха лидера на ХСС Маркус Зьодер, но председателят на ХДС в тази провинция дава личното си предпочитание за Армин Лашет, предаде Фокус.

В допълнение, Алтхусман подчерта: „Въпреки сравнително трудния опит от миналото - през 1979 и 2002 г. - все още нямаме структурирана процедура за определяне на общ кандидат на ХДС/ХСС за канцлер. Трябва да работим върху това“.

В същото време задачата на двете сестрински партии според политика е структурно да се адаптира към все по-бързите промени в обществото, за да отговори на очакванията и изискванията, които гражданите имат към политиците днес и в бъдеще. „Като страна трябва да одобрим ограничението на мандата на канцлера“, призовава ръководителят на ХДС в Долна Саксония. „Максимум до десет години, т.е. два мандата продължителност от пет години“.
 

Novini.bg
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:00

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини