Норвегия започва да снема някои от ограниченията заради Ковид-19

13 април 2021 21:09

Норвегия започва да снема някои от ограниченията заради Ковид-19
© Getty Images
570 0

Норвегия започва от петък да снема някои от ограниченията, въведени заради Ковид-19, като ще позволи на повече хора да се събират в частни жилища и на прояви навън. Това обяви днес на пресконференция премиерът на страната Ерна Сулберг, цитирана от БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Тя уточни, че облекчаването на мерките няма да се отнася да районите с най-високо равнище на заразени, сред които регионът на столицата. "Броят на инфекциите сега намалява. Хоспитализациите са по-малко. Изглежда мерките са дали резултат", каза Сулберг.

Норвегия е една от страните в Европа с най-ниски нива на разпространение на коронавируса и смъртни случаи от началото на пандемията. През март обаче - заради резкия скок в броя на настанените в болница, заразени с новите щамове, - в кралството бяха въведени по-строги ограничителни мерки.

От петък тази седмица норвежците ще могат да приемат повече гости у дома, по петима вместо двама, както е сега. В ресторантите ще се сервира алкохол при определени условия.

Миналата седмица правителството представи план за разхлабване на ограниченията на четири етапа при очаквания първите три да се осъществят до края на юни, ако условията са благоприятни - евентуално снемане на много от пречките пред пътуванията за летните отпуски, припомни Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
570 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини