Белгия е ваксинирала около 2 млн. души

  • 13 април 2021 14:41

  • 324
  • 0
Белгия е ваксинирала около 2 млн. души
© Getty Images/Guliver

До днес в Белгия срещу ковид са ваксинирани близо два милиона души, което съставлява 17 на сто от броя на населението и 20,5 на сто от пълнолетните, съобщиха местни медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

От този брой едва една трета са получили по две дози ваксина. Здравните власти уточняват, че в последните дни всички епидемични показатели се подобряват, макар и бавно. По последни данни един от 10 изследвани се оказва заразен с новата болест.

Белгия отчита 70 смъртни случая след ваксиниране срещу ковид

Досега в страната COVID-19 взе 23 503 жертви, а потвърдените случаи на зараза са близо един милион. Данните показват, че втората епидемична вълна е била 10 пъти по-силна от първата миналата пролет по броя на заболелите, но смъртните случаи "на гребена" на втората вълна са били по-малко.

Белгия ще поставя ваксината на АстраЗенека на лица на възраст над 55 години

Очаква се белгийските власти утре отново да обсъдят възможни облекчения на противоепидемичните мерки. Някои кметове в страната заявиха предварително, че ще използват правомощията си и ще разрешат отварянето на откритите площи на заведенията, независимо какво реши правителството.

От миналата есен в Белгия са в сила забрана за пътуване през граница и вечерен час, училищата са затворени, магазините работят с ограничения, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини