Броят на починалите от коронавирус в Полша достигна рекорд след почивните дни за Великден

  • 08 април 2021 14:01

  • 318
  • 1
Броят на починалите от коронавирус в Полша достигна рекорд след почивните дни за Великден
© Getty Images/Guliver

Броят на новорегистрираните смъртни случаи от COVID-19 в Полша отбеляза днес нов рекорд - 954 в рамките на денонощие, макар че според говорител на здравното министерство това число включва и починалите по време на почивните дни за Великден и не отчита само 24-часов период, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31680

Най-голямата държава в източното крило на Европейския съюз се бори с тежка трета вълна на пандемията от коронавирус, а здравните услуги са на предела на възможностите си, посочва Ройтерс.

Говорителят на здравното ведомство Войчех Андрушевич каза, че съобщеният днес брой включва и 100 болни, които са починали от COVID-19 на Разпети петък, около 130 на Велика събота и 130 на самия Великден миналата неделя.

Предишният черен рекорд от 674 починали в рамките на денонощие беше през ноември. Общият брой на жертвите на ковид в страната вече е 56 659, съобщи Франс прес.

Днес Полша съобщи за 27 887 новозаразени. С тях общият брой на регистрираните случаи на зараза достигна 2 499 507.

Полските болници бяха препълнени с новозаразени по Великден

Това е трагична статистика. Никога не сме имали такъв брой починали, заяви пред журналисти говорителят Андрушевич. Според него Полша е на път да преодолее пика на третата вълна на пандемията.

Ситуацията е особено тежка в южния миньорски регион Силезия, където вече не достигат болнични легла и пациентите са прехвърляни на други места.

В рамките на ограничителните мерки всички образователни, спортни и културни обекти са затворени, както и магазините, които не продават стоки от първа необходимост.

Мерките ще останат в сила до 18 април, но правителството не изключва да ги направи още по-строги тази седмица.

 

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jasminea23

2021.04.10 | 03:52

1
­В­и­­ж­­т­­е­ ­­­м­­­о­­я­­т­­­а­ ­­т­­­и­­й­­­н­­ ­п­­у­­­т­­к­­а­ ­­­-­­­ ­­­W­­­W­W­­­.­­B­­­G­­1­­­7­.­­­C­­L­U­­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини