Лондон осъди тормоза на хунтата в Мианма над посланика й във Великобритания

  • 08 април 2021 13:30

  • 395
  • 1
Лондон осъди тормоза на хунтата в Мианма над посланика й във Великобритания
© Getty images

Британският външен министър Доминик Рааб осъди "тормоза" на военната хунта в Мианма над посланика й в Лондон, комуто беше забранено да влезе в посолството, предаде Франс прес.

"Осъждаме проявите на тормоз на военната хунта на Мианма вчера в Лондон", заяви Рааб в Туитър. Той похвали посланика Киау Зуар Мин за смелостта му и повтори призива си за прекратяване на "ужасяващото насилие" в Мианма и "бързо възстановяване на демокрацията" след военния преврат на 1 февруари. Вчера посланикът на Мианма в Лондон обвини близкия до хунтата военен аташе на посолството, че е "окупирал" посолството, информира БТА.

Лондон: Русия се опитва да подкопае наш съюзник

Военната хунта в Мианма отзова посланика на азиатската страна във Великобритания, след като той публикува комюнике в защита на цивилното правителство на Аун Сан Су Чжи, което бе свалено от военните на 1 февруари. Тези, които окупираха посолството "казаха, че го правят по заповед от столицата (на Мианма) и че няма да ме пуснат да вляза. Те не могат да правят това. Британското правителство няма да го позволи", изтъкна посланикът. Великобритания въведе санкции срещу няколко представители на военната хунта в Мианма, включително и срещу ръководителя на армията на Мианма Мин Аун Хлайн, заради участието им във военния преврат.

Novini.bg
395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.08 | 14:36

1
Тъпи ли сте? Каза ви се, че държавата се казва МИАНМАР.

Добави коментар

Водещи новини