В Италия препоръчаха ваксината на "АстраЗенека" да се поставя само на хора над 60 години

08 април 2021 06:55

В Италия препоръчаха ваксината на "АстраЗенека" да се поставя само на хора над 60 години
© Getty Images (архив)
910 0

Италианските власти препоръчаха занапред ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека" да се поставя само на хора над 60 години, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22516

Здравният министър Роберто Сперанца взе това решение след консултация с експерти и представители на институциите, заяви днес на пресконференция с журналисти Франко Локатели, ръководител на Върховния здравен съвет на Италия.

Локатели подчерта, че на хората, на които вече е поставена една доза от ваксината срещу ковид на "АстраЗенека", може да бъде поставена и втората доза. Италиански представители уточниха, че правителството препоръчва ваксината да не бъде поставяна на хора под 60 години, но не забранява поставянето ѝ на хора от тази възрастова група.

ЕМА потвърди връзка между ваксината на "АстраЗенека" и образуването на съсиреци

Всеки, който иска да бъде ваксиниран с ваксината на "АстраЗенека", може да се ваксинира с нея, заяви на същата пресконференция Джовани Реца, друг член на здравния съвет.

Над десет страни решиха да преустановят употребата на ваксината срещу ковид на "АстраЗенека", която вече е поставена на десетки милиони хора в Европа, отбелязва БТА.

България ще продължи да прилага ваксината на AstraZeneca

Повечето от тях възобновиха употребата ѝ. Сред страните, възобновили употребата на ваксината на "АстраЗенека", са Франция, Нидерландия и Германия. Техните здравни власти въведоха изисквания за минимална възраст на хората, на които ваксината може да бъде поставяна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22516

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
910 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини