Белгия ще поставя ваксината на АстраЗенека на лица на възраст над 55 години

07 април 2021 22:08

Белгия ще поставя ваксината на АстраЗенека на лица на възраст над 55 години
© gettyimages
769 1

Белгия реши да поставя ваксината на АстраЗенека само на лица на възраст над 55 години, след като Европейската агенция по лекарствата потвърди връзка с редките случаи на кръвни съсиреци, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24345

В изявлението на белгийските здравни власти се отбелязва, че министерството на здравеопазването е взело "въз основа на неотдавнашни научни становища" решението да замени ваксината на АстраЗенека с други ваксини за хората на възраст от 18 до 55 години.

България ще продължи да прилага ваксината на AstraZeneca

За хората от 56 години нагоре ще продължат да се прилагат всички ваксини, се казва в изявлението. Други държави вече въведоха подобни мерки.

Във Франция ваксината на АстраЗенека се поставя само на хора на възраст 55 и повече години, а в Германия и Холандия - на тези над 60 години. Тази мярка ще бъде преразгледана след четири седмици, се уточнява в комюникето на междуведомствената конференция по обществено здравеопазване, на която се срещнаха министъра на здравеопазването Франк Ванденбрук и колегите му от федералните провинции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24345

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
769 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Terria19

2021.04.10 | 03:52

1
­­­В­и­­­ж­т­е­­­ ­­­м­­­о­­я­­­т­­­а­­ ­­т­­­и­й­­н­­­ ­­п­­­у­­т­­­к­а­ ­­­-­­ ­­­W­­W­W­.­B­­­G­­1­7­­­.­­­C­­L­­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини