Париж засили контрола на мерките в навечерието на католическия Великден

  • 03 април 2021 16:02

  • 414
  • 1
Париж засили контрола на мерките в навечерието на католическия Великден
© Getty Images

Полицейската префектура във френската столица мобилизира 6,6 хиляди полицаи и жандармеристи, които да следят за спазване на коронавирусните ограничения през почивните дни преди католическия Великден утре.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

На фона на влошаващата се здравна обстановка президентът въведе засилени мерки за спиране на епидемията на територията на цялата страна. 6600 полицаи и жандармеристи ще контролират спазването на здравните изисквания в столичния регион Ил дьо Франс, се казва в съобщението на префектурата, цитирано от ТАСС.

Властите напомнят, че е забранено събирането на повече от шестима души и отдалечаването без уважителна причина на повече от 10 километра от постоянния адрес.

От утре сутринта е забранена продажбата на алкохол за вкъщи в ресторанти и барове. Целта е да се предотвратят масови празненства и употребата на алкохол на обществени места, допълни БТА.

Консумация на алкохол е забранена в паркове, по крайбрежните алеи и на популярни сред младежите места.

Полицаите и жандармеристите ще следят и за носенето на маски, както и за организирането на масови събирания и незаконни партита в частни домове и в обществени заведения. Нарушителите ще бъдат глобявани по 135 евро.

Заради рязкото влошаване на здравната ситуация във Франция в сряда вечерта президентът Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на обяви в телевизионно обръщение разширяване от днес на карантинните мерки във всички департаменти на страната.

В момента в режим на самоизолация са 19 департамента. Макрон нареди и затваряне на всички учебни заведения за 3 седмици.
Запазва се вечерният час от 19 ч. до 6 ч. сутрин.

От следващата седмица се забраняват всички пътувания между регионите. Ще работят само магазините за хранителни стоки и аптеките.
По последни данни на здравните власти от началото на пандемията във Франция са регистрирани над 4,6 милиона случаи на зараза с коронавирус, починали са повече от 95 000 души. В момента в реанимация са 5000 болни от коронавирус.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
414 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Melissaa23

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­и­­­ж­т­­­е­ ­­м­­о­­я­­т­а­­­ ­­­т­­и­­­й­н­ ­­п­у­т­­­к­а­ ­­-­­­ ­W­­W­W­­.­B­­G­1­­7­.­C­­­L­­U­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини