Кой е арестуваният руски шпионин в Рим?

02 април 2021 11:12

Кой е арестуваният руски шпионин в Рим?
© Getty (архив)
492 1

Валтер Биот е името на арестувания за шпионаж в полза  на Русия италиански офицер, предаде ТАСС, като се позова на медии от Рим.

Според медийните публикации капитанът от военноморския флот е имал достъп до секретна и строго секретна информация, защото е работил в Генералния щаб на въоръжените сили на страната-членка на НАТО.

"Съответните италиански служби във връзка с подозренията за шпионската дейност на Биот са монтирали камери на служебния му компютър. Наблюдението е установило как той е заснел документи, прехвърлил данните на флашка и я прибрал в кутийка от лекарства. След задържането  на капитана следователите са открили в компютъра на Биот 181 документа, свързани с дейността на НАТО в Европа. Някои от тях са били с гриф "секретно" и "строго секретно", допълни ТАСС.

Медията припомни как Биот и сътрудник на руското посолство в Италия бяха арестувани на 31 март, когато дипломатът е трябвало да получи данни и да даде 5000 евро на италианеца.

Заради скандала външното министерство на Италия обяви руския военновъздушен и военноморски аташе Алексей Немудров и неговия помощник Дмитрий Остроухов за персона нон грата. Двамата дипломати напуснаха апенинската държава вчера.

Разкриха изгонените за шпионаж руски дипломати

Валери Зайцев
492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Alexisa23

2021.04.10 | 03:53

87495
­В­и­ж­­т­е­­ ­­м­о­­­я­­­т­а­ ­­­т­­­и­й­­н­ ­­­п­у­­т­­­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­­­W­­W­W­.­­B­­­G­­­1­­­7­­­.­­­C­­­L­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини