Ангела Меркел призова сънародниците си за "скромен Великден" заради коронавируса

  • 01 април 2021 20:27

  • 911
  • 2
Ангела Меркел призова сънародниците си за "скромен Великден" заради коронавируса
© Getty Images/Guliver

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се помоли сънародниците си да се замислят за напрежението, на което са изложени сестрите и лекарите, докато се грижат за болните от COVID-19, и да им помогнат чрез спазване на социалната дистанция и другите правила по време на честването на Възкресение Христово, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Необходимо е скромно празнуване на Великден", каза тя днес във видеообръщение. "Настойчиво ви моля да се въздържате от всякакви маловажни пътувания и нека всички да спазваме правилата последователно", добави Меркел. Канцлерът изрази разбиране за разочарованието сред германците, че за втори път ще празнуват Възкресение без приятели и роднини и обеща, че този месец кампанията за ваксиниране ще се ускори.

Здравният министър Йенс Шпан съобщи, че от вторник ваксинации ще се извършват в кабинетите на общопрактикуващите лекари. През следващата седмица сред 35-те хиляди лични лекари в страната трябва да бъдат разпределени 940 хиляди дози от ваксини. Досега ваксините се поставяха в специализирани центрове и от мобилни екипи в старческите домове.

В Берлин затягат ограниченията заради коронавируса

Институтът "Роберт Кох" обяви днес, че през изминалото денонощие в Германия са били регистрирани нови 24 300 случая с коронавирус и 201 починали с диагноза COVID-19. Учените предупредиха, че страната е обхваната от трета вълна на заразата, в която доминират новите щамове на вируса.

От началото на пандемията в Германия са били регистрирани над 2,3 милиона случая с коронавирус и 76 543 починали с коронавирусна инфекция - много по-малко от другите големи страни в Европа. Но населението е недоволно от бавния темп на ваксинацията, като по данни от сряда едва 11,6 на сто от хората са получили поне по една доза. За сравнение във Великобритания този показател е 46 процента.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
911 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Brittanya21

2021.04.10 | 03:53

2
­­В­­и­ж­­­т­­е­­ ­­м­­о­­­я­­т­­а­­ ­т­­и­­­й­­н­­ ­­п­­­у­­­т­­­к­­­а­­ ­­-­­­ ­W­­W­­W­.­­B­G­1­7­­­.­­­C­L­­­U­B­

2021.04.01 | 20:54

1
Меркел,и вие сте като Англичаните

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини