Швеция отлага облекчаването на някои ограничения в разгара на трета вълна на COVID епидемията

  • 31 март 2021 18:55

  • 623
  • 0
Швеция отлага облекчаването на някои ограничения в разгара на трета вълна на COVID епидемията
© Getty Images/Guliver

Шведското правителство ще отложи най-малко до 3 май планираното отменяне на някои от ограниченията, въведени заради коронавируса, на фона на силна трета вълна на епидемията, съобщи днес премиерът Стефан Льовен, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той обаче не огласи нови мерки. "Положението е сериозно. Равнището на разпространение на заразата е високо", заяви Льовен.

Вчера националната здравна агенция поиска от правителството да отложи вече обявеното облекчаване на рестрикциите, което предвиждаше допускане на по-голям брой посетители в развлекателните паркове, на концерти и футболни мачове.

Швеция възприе различен от повечето страни подход при пандемията и не въведе локдауни, макар че постепенно засили все така доброволните ограничения за събиранията на обществени места и обществените дейности.

Здравните власти в Швеция искат запазване на ограниченията заради коронавируса

Днес здравните власти съобщиха за 8441 нови случая на коронавирус и 35 починали. Броят на заразените рязко се увеличи в последните седмици до равнища, регистрирани за последен път през декември миналата година, докато този на смъртните случаи се задържа относително малък.

"Получаваме информация за напрегната ситуация в областта на здравеопазването. В много райони разпространението на заразата расте драстично", каза генералният директор на здравната агенция Йохан Карлсон.

Общият брой на регистрираните случаи на коронавирус в Швеция, с население от около 10,2 милиона души, доближава 805 хиляди. Страната е на 29-о място в света по този показател.
13 465 човека са починали, отбелязва БТА.
 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини