Ваканциите ще бъдат възможни от края на юни, според германски министър

  • 28 март 2021 21:39

  • 1620
  • 2
Ваканциите ще бъдат възможни от края на юни, според германски министър
© gettyimages

Летните ваканции и посещенията на ресторанти ще бъдат възможни от края на юни с помощта на масовото пускане на ваксини срещу коронавируса. Това твърди пред утрешния брой на в. "Билд" германският заместник-министър на икономиката Томас Барайс, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Пред изданието Барайс, който е и федерален комисар по туризма, посочва, че до края на юни Германия би трябвало да е получила 77 милиона дози ваксини, достатъчни за ваксинирането на всички възрастни поне еднократно.

Хиляди германци заминаха за Майорка за Великденските празници въпреки COVID-19

"Това ще направи почивките и посещенията на ресторанти безопасни за всички", казва Барайс, депутат от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Неговият коментар се разминава с думите на шефа на кабинета Хелге Браун, който заяви пред "Билд ам зонтаг", че според него пътуванията ще бъде възможни отново през август.

Германците могат да пътуват свободно дори на фона на пандемията, но Меркел и държавните лидери решиха миналата седмица да затворят хотелите и ваканционните курорти за туристи в опит да избегнат трета вълна на пандемията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1620 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Melissaa19

2021.04.10 | 03:53

2
­­В­­и­­­ж­­т­­е­­ ­­­м­­­о­­я­­т­­­а­­­ ­­т­­­и­й­­­н­­­ ­­­п­­у­т­­к­а­ ­-­­­ ­­W­W­­W­.­­­B­­­G­­­1­­­7­­.­­­C­­L­U­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини