Мария Габриел: Достъпност, нови технологии и подкрепа за всички възрастови групи са водещи в програма "Еразъм+"

  • 25 март 2021 16:57

  • 403
  • 4
Мария Габриел: Достъпност, нови технологии и подкрепа за всички възрастови групи са водещи в програма "Еразъм+"
© Булфото/Архив

„Новата програма „Еразъм+“ е с най-големия бюджет от 28 милиарда евро в своята история. Тя продължава да бъде уникална по своя обхват (33 държави) и световно призната чрез достъпността си за останалата част от света. Програмата има за цел да даде отговори на новите предизвикателства в областта на училищното образование, професионалното обучение, висшето образование, обучението за възрастни, младежта и спорта. С подкрепата и мобилизацията на тези сектори, инвестираме стратегически в бързо възстановяване и икономически растеж, като същевременно подкрепяме екологичния и цифров преход“.

Това заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на пресконференция в Европейската комисия в Брюксел, на която бе обявен стартът на програма „Еразъм+“ за периода 2021-2027г. с публикуването на първата работна програма за 2021г., съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България. 

Мария Габриел: Новата програма „Еразъм+“ предлага повече възможности за подкрепа на спорта

Българският еврокомисар представи най-важните новости по програмата. Тя предоставя възможности за индивидуален и групов обмен на ученици и студенти. За първи път програмата обхваща студенти от първи курс и докторанти. Мобилността за възрастни учащи се и професионалното обучение са също силно застъпени. 17,8% от бюджета на „Еразъм+“ ще бъдат насочени към професионално образование и обучение за всички възрастови групи. Програмата ще бъде и по-отворена към международно сътрудничество с трети държави, като ще обхваща и секторите на спорта и професионалното обучение.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова обърна внимание, че „Еразъм+“ 2021-2027 г. е по-приобщаваща. „В новата програма ще могат да участват по-малки организации и повече хора с по-малко възможности, включително хора в неравностойно социално-икономическо положение, хора с увреждания, както и живеещите в селски и по-отдалечени райони. За малките организации като училища, младежки асоциации и спортни клубове, ще бъде по-лесно да кандидатстват чрез малки партньорства и използване на ваучърни схеми. Предлагаме допълнителна финансова подкрепа за организациите, които включват участници с по-малко възможности в своите дейности. Въведохме също така по-голяма гъвкавост и опростяване на правилата при кандидатстване и изпълнение на проектите.“, коментира Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова при представяне на новостите в програмата.

Тя отбеляза още, че „Еразъм+“ ще подкрепя развитието на цифрови умения в съответствие с ключовата й инициатива - новия план за действие в областта на цифровото образование. Новите формати, като например смесени модулни програми, ще позволят краткосрочната физическа мобилност в чужбина да бъде допълнена с онлайн обучение и работа в екип. Програмата ще продължи да укрепва и иновационното си измерение, като насърчава трансформацията на висшето образование чрез разгръщане на инициативата за европейските университетски алианси и създаване на 50 центрове за високи постижения в областта на професионалното образование. В допълнение, DiscoverEU става неразделна част от „Еразъм+“ и ще предоставя възможност на 18-годишните да получат карта за влак, за да пътуват из Европа, да се учат от други култури и да споделят опит с други европейци. Новите проекти за младежко участие ще предоставят повече възможности на младите хора да играят активна роля в гражданския и демократичния живот. 

Мария Габриел: Новото мобилно приложение „Еразъм+“ е още една стъпка напред за европейска студентска карта през 2022 г.

„В изпълнение на целите на екологичния преход, с компонента „Зелен Еразъм+“ ще предложим финансови стимули на участниците, използващи екологосъобразни видове транспорт. Освен това ще предоставим възможности на учащите и организациите да развиват знания и умения по въпросите на устойчивостта и да прилагат екологични практики в проектите си. „Синият Еразъм+“ ще бъде насочен към изпълнение на проектни дейности, свързани с опазването на океаните, моретата и вътрешните води. Насърчавам всички публични, частни органи, работещи в областта на образованието, обучението, младежта и спорта, да следят актуалната информация свързана с поканите за представяне на предложения и да бъдат активни, като се възползват максимално от възможностите  по програмата. Това ще подпомогне всички заедно да превърнем европейското образователно пространство в реалност до 2025г.“, заключи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Novini.bg
403 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Aprila22

2021.04.10 | 03:54

4
­­­В­и­­ж­­­т­­е­­ ­­­м­о­я­­­т­­­а­ ­­­т­­и­й­­­н­­ ­­­п­у­т­­к­­а­ ­­­-­­­ ­­­W­W­­W­­.­B­­­G­1­­­7­.­C­­L­U­B­

2021.03.25 | 17:30

3
Най-некадърната еврокомисарка, на която плащам 200к еврака заплата годишно да си дръгне шундата.

2021.03.25 | 17:19

2
Гербеска К у ч к а !
da

2021.03.25 | 17:18

1
da го туря на майка и на тая гербава пача. само глупости дрънка и пари точи

Добави коментар

Водещи новини