Нидерландия изправена пред трета епидемична вълна преди парламентарните избори

  • 13 март 2021 18:17

  • 1250
  • 4
Нидерландия изправена пред трета епидемична вълна преди парламентарните избори
© Getty Images/Guliver

Новите случаи на коронавирус в Нидерландия достигнаха най-високото си равнище от средата на януари - за последните 24 часа те са били 6396, предаде Ройтерс, като се позова на Националния здравен институт.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32016

След няколко седмици на стабилизиране на броя на новозаразените сега се очаква трета епидемична вълна заради разпространението на нови варианти на вируса. Нидерландия се готви за парламентарни избори следващата седмица, които заради ограничителните мерки ще се състоят в продължение на три дни - от понеделник до сряда. Първите два дни ще гласуват по-уязвимите група, а в сряда - всички останали. В някои общини ще има избирателни секции, в които ще може да се гласува, без да се слиза от колата, а в Амстердам ще има секция, в която ще могат да гласуват велосипедисти, съобщи Асошиейтед прес. Около 2,4 милиона избиратели, които са на възраст над 70 години, имат право да гласуват по пощата.

Нидерландия е в локдаун от средата на януари. Забранено е събирането на повече от двама души, ресторантите и баровете са затворени, въведен бе и вечерен час, но за тази мярка в дните на изборите ще бъде направено изключение.

Нидерландски съд потвърди правото на правителството да въведе вечерен час

Десноцентристката Народна партия за свобода и демокрация на премиера Марк Рюте води в социологическите проучвания, макар че все още много хора не са решили дали ще гласуват. Рюте, на 54 години, е ръководил страната повече от 10 години, последните четири от които начело на четирипартийна коалиция. Ако спечели още един четиригодишен мандат, той може да стане най-дълго управлявалият нидерландски министър-председател, отбелязва БТА.

 

 

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1250 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kimberlya18

2021.04.10 | 03:55

4
­­­В­­­и­­­ж­­т­е­­­ ­­­м­­­о­­­я­­­т­­­а­­ ­­­т­­­и­й­­­н­ ­­­п­­­у­­­т­­к­­а­­ ­­-­­­ ­­W­­W­­­W­­­.­B­­­G­­­1­7­.­­C­­­L­U­B­

2021.03.13 | 21:00

3
Всички изкарали Ковид е редно да се оттеглят от изборите. Психолози и лекари са единодушни, че има необратими психически последствия.
НЕ СЪМ ПЛАТЕН САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО

2021.03.13 | 20:39

2
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ
Стефанов

2021.03.13 | 20:28

1
Не може да бъде, специалиста виросолог Волен Сидеров каза че такава болест е само една световна конспирация създадена от лошите капиталисти

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини