В Полша обмислят да забранят на еднополови двойки да осиновяват деца

  • 12 март 2021 06:23

  • 644
  • 6
В Полша обмислят да забранят на еднополови двойки да осиновяват деца
© Pixabay

Полското министерство на правосъдието предложи пълна забрана за осиновяване на деца от еднополови двойки в страната, заявиха на пресконференция служители на министерството, цитирани от ДПА.

"Уважавайки правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация . . . трябва винаги да помним върховната ценност, каквато е добруването на децата", се посочва в изявление на министерството.

Целта на предложеното законодателство е да осигури на децата семейство, "където да бъдат заобиколени от любов и грижа, които да гарантират правилно развитие и отглеждане", гласи изявлението.

Предложената законодателна промяна трябва също да затвори вратичка в законите, която не забранява напълно осиновяването от лице, което е във връзка с партньор от същия пол, каза по време на пресконференцията държавният министър Михал Войчик, цитиран от БТА.

Разюзданата гей сбирка отслабва позициите на Виктор Орбан

Служителите на министерството представиха основните положения на предложението, но проектозаконът все още не е внесен в парламента.
Полша не признава еднополовите бракове или съжителство, а конституцията на страната определя брака като съюз между мъж и жена, отбелязва ДПА.

Чуйте какво казва експерт относно напрежението сред хората след пандемията от коронавируса:

Novini.bg
644 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Nancya20

2021.04.10 | 03:55

6
­­­В­­и­­ж­­т­­­е­ ­­­м­­о­я­­т­­­а­­ ­­т­­и­й­­н­ ­­п­­­у­­­т­к­­а­­ ­­­-­­ ­­­W­W­­­W­­­.­B­­G­­1­­7­.­C­­­L­­­U­B­

2021.03.12 | 07:59

5
Полша не признава еднополовите бракове, няма как да осиновяват деца. С новият закон, ще забранят и на единични гейове да го правят. Всички обратни да се регистрират, както ваксинираните, това трябва да се контролира.

2021.03.12 | 07:26

3
Мда...За това пък сигурно ще озаконят изнасилването на малки момченца от католически свещеници,щото това се случва в такива мащаби,че си им е направо национална ценност,пък и според тях явно е здравословна среда за децата...!

2021.03.12 | 07:32

4
Разбира се,даже съм убеден,че поне половината от "консервативните" им политици са били жертва на такова посегателство в детството си,което ги е увредило психически,превърнало ги е в гейове,които обаче страшно мразят същността си и се опитват всячески да я прикрият с подобна риторика и закони,а инак естествено,че не са такива,както и оня от партията Орбан не беше,докато не го хванаха на гей парти..!
Гост

2021.03.12 | 06:42

2
Стига с тия педераси.Всяко дете-в нормална среда-не при извратеняци.

2021.03.12 | 06:33

1
Естествено, не на п.. Ерастията

Добави коментар

Водещи новини