Евродепутатите обявиха ЕС за "зона на свобода" за хората от ЛГБТ общността

  • 11 март 2021 20:55

  • 1059
  • 4
Евродепутатите обявиха ЕС за "зона на свобода" за хората от ЛГБТ общността
©

Европейският парламент прие днес резолюция, съгласно която ЕС е обявен за "зона на свобода" за представителите на ЛГБТ общността. Предложението за подобна резолюция е реакция на "зоните без ЛГБТ идеология", обявени от стотина полски общини, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Вчера в ЕП се проведоха дебати по въпроса. Резолюцията, която е необвързваща, беше приета с 492 гласа "за" и 141 гласа "против", а въздържалите се бяха 46.
Европейската комисия подкрепи инициативата. "Да бъдеш себе си не е идеология. Вие сте си у дома в ЕС. ЕС е една зона на свобода за ЛГБТИК общността (лезбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, интерсексуални и куиър)", написа в Туитър вчера председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

В текста на резолюцията ЕК е приканена да използва всички налични инструменти, включително производствата за установяване на неизпълнение на задължения, член 7 от Договора за ЕС, както и наскоро приетия Регламент относно защитата на бюджета на ЕС, за да противодейства на нарушенията на основните права на ЛГБТИК лицата в ЕС, съобщи пресслужбата на ЕП.

Евродепутатите искат ЕС да бъде обявен за зона за свобода за хората от ЛГБТ общността

От 2019 г. стотина общини в Полша приеха резолюции "срещу ЛГБТ идеологията" или "харта за правата на семействата". Те представляват около една трета от територията на Полша и се намират основно в югоизточната и източната част на страната, която традиционно е силно католическа. Това обаче накара ЕК да лиши някои от тези общини от субсидии. Неотдавна полски съдилища анулираха някои от тези резолюции, определяйки ги като противозаконни, а някои общини сами ги отмениха.

Novini.bg
1059 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Chelseaa17

2021.04.10 | 03:56

4
­­­В­­и­­ж­т­е­­­ ­м­­о­­я­т­а­­ ­­­т­­и­­й­­­н­­­ ­п­у­т­­к­­­а­ ­-­ ­­W­W­­­W­­.­­B­G­­1­­­7­­.­C­­­L­­U­B­­
Гейбриесус пак спи

2021.03.11 | 23:42

3
СЗО да обяви пандемия от ЛГБТ. Да не се пътува докато не се изкорени пандемията. Да се направят жълти паспорти, гарантиращи, че заразени няма да плъзнат. До 2035 ще изкореним този невидим враг!

2021.03.11 | 23:35

2
Иде комунизма на болните и обратните.
.

2021.03.11 | 21:27

1
ЕС е пътник, а в Европа ще има война.

Добави коментар

Водещи новини