Великобритания нае медицински сестри от чужбина в претоварените болници

  • 11 март 2021 13:34

  • 486
  • 3
Великобритания нае медицински сестри от чужбина в претоварените  болници
© Getty images

Във Великобритания повече от 8 000 медицински сестри от чужбина са били назначени от националното здравеопазване, за да се запълнят празнините в претоварените от работа болници около пандемията от коронавируса, съобщава вестник „Индипендънт“. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31562

Ръководителите на националното здравепозване са се втурнали да търсят медицински сестри по света след първата вълна на пандемията миналата година, когато се усети остър недостиг на персонал за обслужване на пациентите в критично състояние, пише „Индипендънт“. 

Назначенията са станали в периода от април миналата година до януари през настоящата, което ознава средно по 1 000 медицински сестри месечно. На болниците в Англия са били отпуснати 28 милиона миналия октомври, за да покрият разходите за полети, трансфери и жилищно настаняване на сестрите от чужбина, за да се осигури по-бързото им пристигане на Острова. 

Германия снижи очакванията за голям ръст на ваксинираните следващия месец

В същото време вестникът повдига въпроса доколко етичен е бил този ход при положение, че Световната здравна организация предупреди, че в световен мащаб има недостиг от около 6 милиона медицински сестри, предаде БНР. 

Ники Кредланд от Британската асоциация на медицинските сестри в интензивните отделения отделения критикува тези назначения, защото смята, че тъй като това е свеновна пандемия е необходимо всяка държава да разполага с експертни грижи за пациентите и вземайки от една страна за да дадеш на друга не е етично. 

Преди пандемията имаше недостиг от около 40 000 медицински сестри във Великобритания. 

Въпреки наблюдаващия се интерес напоследък сред местното население към курсовете за обучение на медицински сестри без наемане на работна сила от чужбина кризата не може да бъде решена. Освен това се изтъква и финансовата страна на въпроса след като бюджета на правителството предвижда увеличение на заплатите на медицинскиет служители само с 1 процент.

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
486 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Annaa20

2021.04.10 | 03:56

3
­­­В­­и­­ж­­­т­­­е­ ­м­­о­я­­т­­­а­­­ ­­­т­­и­й­­н­ ­п­­­у­­­т­­к­а­­­ ­­­-­ ­­­W­­W­W­­.­­B­G­­1­7­.­C­L­­U­­­B­­

2021.03.11 | 14:59

1
И последните наши медицински сестри ще заминат за Великобритания срещу 4000£месечно възнаграждение!

2021.03.11 | 15:00

2
Осигурява им се безплатен транспорт и квартири

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини