Полицията в Стокхолм разпръсна демонстрация срещу ковид ограниченията

06 март 2021 18:54

Полицията в Стокхолм разпръсна демонстрация срещу ковид ограниченията
© gettyimages (архив)
522 1

Шведската полиция днес разпръсна стотици противници на свързаните с коронавируса ограничения, събрали се на протест в столицата Стокхолм въпреки забраната за масови събирания, наложена заради пандемията, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22922

Полицията блокира мост в центъра на града и обяви на сайта си, че е в контакт с организаторите на демонстрацията, за да убедят те демонстрантите да се разпръснат. Телевизионни кадри показаха как униформени блъскат някои участници в протеста, докато полицията каза, че един служител на реда е бил леко ранен и откаран в болница. Множеството се събра на централен площад и се отправи към градски парк. Участниците в протестното шествие носеха транспарант с текст "За свобода и истина", предаде ДПА. Някои демонстранти носеха плакати срещу ваксинациите.

Швеция продължава ограниченията за продажбата на алкохол

По-рано тази седмица организаторът на протестите Филип Сьостром каза за местни медии, че очаква около 2000 души да участват в демонстрацията, обявена във Фейсбук. Телевизиите излъчиха кадри със стотици събрали се хора. Според шведския всекидневник "Дагенс Нихетер" демонстрантите са пристигнали от няколко краища на Швеция, макар че в страната има забрана за събиране на повече от 8 души на едно място.

Швеция, която има население от 10,3 милиона, регистрира вчера 4831 нови случая на коронавирус и още 26 починали, с което общият брой на смъртните случаи достигна 13 003. Миналия месец правителството каза, че ще намали работното време на ресторантите, баровете и кафенетата и ще увеличи ограниченията за броя на купувачите, допускани в магазините, в опит да сдържи третата вълна на пандемията от КОВИД-19.

Швеция с най-нисък брой на починали от COVID-19 от 2 месеца

От края на миналата година левоцентристкото правителство постепенно увеличи ограниченията, след като остави повечето училища, ресторанти и магазини отворени, разчитайки най-вече на доброволното спазване на мерките.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22922

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
522 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Stephaniea19

2021.04.10 | 03:56

91399
­­В­и­­­ж­т­­­е­ ­­­м­­о­­я­­­т­а­­ ­­т­и­­­й­н­­ ­­­п­­­у­­т­­к­­а­­­ ­­-­­ ­­W­­­W­W­­­.­­­B­G­­­1­7­.­­­C­­­L­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини