Италия отлага за есента местни избори

  • 05 март 2021 08:01

  • 319
  • 1
Италия отлага за есента местни избори
© Pixabay

Италианското правителство съобщи, че отлага за есента планираните за лятото местни избори, включително за кметове на големите градове, заради продължаващата епидемия от COVID-19, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Някои от най-големите градове като столицата Рим, Милано, Неапол, Торино и Болоня се готвеха за кметски избори през юни, но властите се безпокоят, че влошаването на здравната ситуация може да застраши гладкото протичане на предизборната кампания.

Поради това изборите се отлагат за неопределена засега дата в периода между 15 септември и 15 октомври, съобщи канцеларията на премиера Марио Драги след съвещание на правителството.

Лидерът на италианската Демократическа партия Никола Дзингарети се оттегли от поста си

Регионалните избори в южната област Калабрия, предвидени за април, както и други местни избори, също се отлагат. Италия е тежко засегната от COVID епидемията. В страната са регистрирани близо 99 000 смъртни случая, свързани с вируса, и към 3 милиона заразени, което прави една пета от населението.

Очаква се през следващите дни властите да втвърдят рестрикциите, опасявайки се от нов епидемичен взрив в резултат на разпространяването на нови варианти на коронавируса.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.03.05 | 09:13

1
Мечтата на боко - да се отлагат изборите ввечно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини