Макрон подкани иранския президент да предприеме незабавно стъпки за връщане към ядреното споразумение

  • 03 март 2021 06:57

  • 1468
  • 7
Макрон подкани иранския президент да предприеме незабавно стъпки за връщане към ядреното споразумение
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел Макрон подкани иранския си колега Хасан Рохани да предприеме незабавно ясни стъпки за връщане към ядреното споразумение, предаде Франс прес.

Двамата президенти разговаряха по телефона снощи и Макрон призова Иран да направи стъпки, "за да може диалогът да се поднови с всички страни, участвали в споразумението от Виена" за иранската ядрена програма.

Хасан Рохани: Ядрената сделка с Иран не може да бъде променена

Френският президент изрази и притесненията на Париж относно взетите от Иран решения "в нарушение на споразумението". Според него е необходимо "Иран да започне да спазва отново своите задължения (по споразумението), както и да сътрудничи изцяло на МААЕ" (Международната агенция за атомна енергия).

Макрон посочи, че Франция и нейните партньори през последните години полагат "усилия за постигане на решение чрез преговори". Освен това френският президент е обсъдил с Рохани кризи в региона, отбелязва ТАСС.

По-рано вчера Париж обяви, че европейските страни ще представят пред МААЕ резолюция, осъждаща решението на Техеран да прекрати някои инспекции на ядрените си обекти, допълни БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1468 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ashleya16

2021.04.10 | 03:57

7
­­В­­­и­­ж­­­т­­е­­ ­­м­о­­­я­­т­­­а­­ ­­т­и­­й­­н­­­ ­п­­у­­­т­­­к­­а­­­ ­­­-­­ ­­­W­­­W­W­­­.­B­­G­­­1­­­7­.­C­L­­U­B­

2021.03.03 | 14:40

6
Ракети трябва да полетят над САЩ Израел и тяхните съюзници за да има мир . В Брюксел пред ЕП ЕК всички джендърски комунистически либерални соросоидни бюрократи трябва да бъдат изправени оред стената и развтреляни като кучета и да се започне първо от вещицата еврейската масонска комунистка Меркел после през герентофила макарон а шайката на ЕНП набита на кол изкормени и влачени на червата си по всички улици да Содом -Брюксел
YYY

2021.03.03 | 13:27

4
Или Иран прекратява ядрената програма и всички санкции падат или военните,ядрени обекти трябва да бъдат унищожени с ракети. Най-правилното решение са ракетите. Направят ли си ядрено оръжие вече ще е късно и ще размахва пръст, като лидерът на Северна Корея.Проблемът е,че оня само заплашва,а Аятолаха като нищо ще стреля по Израел и после ще стане пълно мазало.
Еврейски отпадък

2021.03.03 | 14:36

5
Проблема е че свободно дишат такива паразити и генетични отпадъци като теб ционисти . Ей тва е проблема , Като си такъв ЧИФУТ и българофоб що не заминеш в окупираните палестински земи наречени -Израел и да Си е,Б,е.ш майката ? Иран трябва да се сдобие с ядрено оръжие за са бъде независима и повече да не бъде заплашвана от световния терорист Израел и САЩ . Щом чифутландия САЩ и куп още други държави в това число дори и цигански Пакистан да има атомно оръжие що пък Иран да няма ? Кой каза ме не може ?? Някакъв сатанист като Сорос чифут ли ? Никакви договаряния с терористи като САЩ и Израел . Те трябва първо да отменят всички незаконно наложени санкции за да докажат че са искрени и чак тогава МОЖЕ БИ Иран ще се върне на масата за преговори . А междувременно Израел да освободи окупираните земи
МУТРИ ВЪН

2021.03.03 | 10:28

3
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И ПОСЛЕ СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14

2021.03.03 | 07:50

2
Добре, ама първата стъпка требва да се направи от държавата, която разтури споразумението преди няколко години. И тя е извинение, последвано от размразяване на гепените ирански пари в сателитите им.

2021.03.03 | 07:11

1
къв си ти бе путьооо , путьото приканвал иранския президент, то няма такъв смях

Добави коментар

Водещи новини