Ученици от българското училище в Брюксел се разходиха виртуално в къщата музей "Баба Тонка" в Русе

  • 01 март 2021 14:37

  • 252
  • 2
Ученици от българското училище в Брюксел се разходиха виртуално в къщата музей "Баба Тонка" в Русе
© Община Русе

Виртуална разходка в къщата музей "Баба Тонка" в Русе направиха ученици от българското училище в Брюксел. Поводът е предстоящият национален празник на България - 3 март, съобщиха от музея в града, цитиран от БТА.

Онлайн посещението е осъществено в две части - за децата от първи до четвърти клас и за учениците от пети до дванайсти клас.

Център за иновационни технологии е открит в русенска гимназия

Първата група е водена от музейния педагог Виктория Друмева, а втората - от Ренета Рошкева, уредник в отдел "История на България 15-19 век" към Русенския исторически музей.

Възпитаниците на училище "Пейо Яворов" в Брюксел са се запознали с личността на Баба Тонка, с членовете на фамилия Обретенови и с техния принос в освободителното движение, с делото на Филип Тотю и Стефан Караджа, с ключови моменти от периода на Възраждането.

Виртуалната разходка е помогнала на учениците и техните родители да се запознаят с артефактите в музея - лични вещи, оръжия, символи, макети, карти и схеми, визуализиращи процесите на национално съзряване. Показани са места на памет- гимназия "Баба Тонка", паметник, улица, пощенска картичка, надгробие в Пантеона на възрожденците.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
252 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Shannona22

2021.04.10 | 03:57

2
­­В­­и­­ж­­т­­­е­­ ­­м­­о­я­­т­а­ ­­­т­­­и­­­й­­­н­­­ ­­­п­­у­­­т­­­к­­а­­ ­­-­ ­­­W­­­W­­­W­.­­B­­G­­­1­­­7­­.­­­C­L­­­U­­B­­
содомия до шия

2021.03.01 | 17:45

1
а ние от България, се разхождаме виртуално из улиците на Червените Фенери, дори стигаме и по далеч

Добави коментар

Водещи новини