Великобритания пуска схема за грантове за бизнеса, пострадал от пандемията

28 февруари 2021 18:38

Великобритания пуска схема за грантове за бизнеса, пострадал от пандемията
© Getty Images
969 1

Британското правителство се готви да окаже помощ на затруднения бизнес в сектора на търговията на дребно и хотелиерството с пакет на стойност 5 милиарда лири (6,9 милиарда долара), предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22570

Финансовият министър Риши Сунак уточни днес пред Скай нюз, че правителствената схема за грантове "Рестарт" ще помогне на пъбове, ресторанти, магазини, много от които са били принудени да затворят няколко пъти през последната година заради правилата за коронавирус.

Подкрепата би следвало да позволи на затворения бизнес да задържи служителите и да си плаща сметките, каза Сунак, предаде БТА.

Отделни фирми биха могли да получат еднократни плащания до 18 000 лири. Очаква се да бъдат облагодетелствани около 650 000 заведения в цялата страна, обобщи той.

Съобщението е направено преди министърът да обяви официално редица мерки, предназначени да стимулират икономиката, когато представи в сряда годишния бюджет на правителството.

Премиерът Борис Джонсън представи неотдавна план за постепенно отменяне на локдауна.

Салоните за красота, фризьорите и всички търговски обекти и заведения на открито ще отворят врати на 12 април, например. Предвижда се ограниченията да бъдат премахнати изцяло до 21 юни, стига вирусът да бъде под контрол.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22570

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
969 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар
Jena18

2021.04.10 | 03:57

92219
­В­и­­­ж­т­е­ ­­м­­о­я­­т­­­а­­­ ­­т­и­­й­­­н­­­ ­п­­у­­­т­к­­а­ ­­-­­­ ­­­W­W­­W­­.­­­B­­­G­1­7­.­­­C­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини