Отлага се връщането в училище на децата в Турция

27 февруари 2021 16:05

Отлага се връщането в училище на децата в Турция
© Pixabay
653 1

Министерството на образованието на Турция огласи нареждане, с което отлага преминаването към присъствени занятия в училище на учениците, първоначално планирано за 1 март.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22929

Нареждането е било разпратено до валийствата във всичките 81 окръга на страната. В понеделник турските ученици в големите градове ще продължат да учат дистанционно до второ нареждане, предава БТА. 

Датата за евентуално преминаване към присъствени занятия в училище ще бъде огласена официално след заседание на специализирания научен съвет за борба срещу коронавируса. На заседанието, което ще се състои на 1 март, се предвижда да бъде обсъдена епидемиологичната обстановка в страната във връзка с разпространението на пандемията от КОВИД-19.

Според близки до съвета източници решенията ще бъдат взети въз основа на показателите за различните области, които са разпределяни в четири категории в зависимост от риска - без риск или с малък, среден и висок ръст на разпространение на коронавирус.

Решенията на съвета ще бъдат огласени от президента Реджеп Тайип Ердоган. Очаква се той да съобщи и при какви условия би могло да бъдат отворени обществените заведения - ресторанти, кафенета и пр., които са затворени от ноември м.г. Преди това бе съобщено, че заведенията ще заработят редовно от 1 март.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22929

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
653 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Michellea19

2021.04.10 | 03:57

92287
­­В­­и­­ж­­т­­е­­ ­­м­­­о­­я­т­­­а­­­ ­т­­­и­й­н­­ ­­­п­у­т­к­а­­ ­­­-­ ­W­­W­W­.­­­B­­­G­­­1­7­.­C­­L­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини